Berita Semasa

ISMA : Kemenangan PH nanti umpama “keluar lisan singa, masuk lisan buaya

Mulut jahat ini kata, kemenangan PH nanti umpama
“keluar lisan singa, masuk lisan buaya
"

  Jahat sunggoh lisan Tuan Aminuddin, Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), bila dia menuduh bahawa janji-janji Pakatan Harapan tidak menampakkan kesungguhan mereka untuk memperkasakan Islam.

  “Ya betul, ini hanya kesepakatan 100 hari, tetapi jikalau gosip Islam tidak ditekankan di peringkat awal lagi, maka adakah ada jaminan Pakatan Harapan akan membawa jadwal ini pada masa depan sekiranya mereka menang?

 “Melihat komposisi parti dan pimpinan yang ada, perkara ini amat membimbangkan rakyat. Apatah lagi mereka ini lah yang secara lantang menentang Akta 355.

 “Adakah dengan kemenangan PH kelak akan membawa perubahan sebenar masyarakat di negara ini atau hanya sekadar pepatah orang-orang terdahulu kata, “keluar lisan singa, masuk lisan buaya”,” katanya dalam satu kenyataan kepada Ismaweb. Baca lagi  di sini

 Dakwaan ISMA tersebut bahu-membahu menggambarkan sikap dangkal dan jeliknya terhadap hasrat Pakatan Harapan yang mahu menumbangkan regim Kleptokrasi Najib yang ada sekarang.

 Beliau cuba menyemai bibit kecurigaan kepada rakyat terhadap  dasar dan polisi PH yang gres diperkemaskan.

 Malahan dia cuba memomokan rakyat dengan gambaran bahawa kemenangan PH nanti umpama “keluar lisan singa, masuk lisan buaya”

  Apakah Isma menganggap kemenangan PH kelak akan mengakibatkan negara ini lebih punah ranah dari keadaan sekarang dimana negara terpalit dengan krisis yang tenat, skandal rasuah dan salah guna kuasa yang amat luar biasa?

 Isma tidak perlu bimbang mengenai kesungguhan PH untuk memperkasakan Islam kerana satu perjanjian persefahaman mengenai Islam agama rasmi, peranan dan tanggungjawab Institusi Raja Berperlembagaan serta martabatkan penggunaan Bahasa Melayu sebagai bahasa ilmu telah ditandatangi pada 13 Disember 2016 oleh pimpinan tertinggi PKR, DAP, Amanah dan Bersatu.

 Kenyataan dangkal Isma turut mendapat reaksi spesialis Amanah Melaka, fesbuker Muhammad Syafiq Azmi :

 ISMA mempersoal ihwal jadwal Islam dalam perjuangan Pakatan Harapan menyerupai yang diumumkan baru-baru ini. 

 Saya kongsikan apa yang akan dilakukan 100 hari selepas mentadbir Malaysia:

• Menghapuskan GST; 
• Menstabilkan harga petrol;
• Memberi fokus kepada usaha meringankan beban rakyat; 
• Memulakan proses reformasi institusi secara menyeluruh; 
• Memerangi rasuah sampai ke akar umbi; 
• Menubuhkan Suruhanjaya Siasatan Di-Raja Skandal 1MDB; dan 
• Memulihkan FELDA.

 Semua perkara diatas membebani bahu rakyat bawahan. Dengan tekanan ekonomi dan hidup yang berlaku hari ini apakah itu tidak dinilai sebagai jadwal Islam oleh ISMA? 

 Agenda Islam itu tak semestinya perlu dilafaz oleh orang yang berjubah atau berserban dan sekadar melaungkan Islam dibibir, tetapi bila perkara itu implikasinya baik dan beri manfaat pada masyarakat sudah tentu itu yang dituntut agama. 

Bukanlah semestinya jadwal Islam itu dinilai dari termanologi arab barulah dijustifikasi sebagai jadwal Islam atau lebih Islamik. ISMA perlu mencar ilmu sifir politk yang lebih luas dan tidak jumud. 

 Dalam erti kata lain cukuplah bermain dengan sentimen bangsa dan agama kerana jadwal Islam itu lebih luas meliputi seluruh alam dan bukan hanya tertumpu pada melayu dan muslim. Khalas.
Baca Juga :
Sambutan Hari Raya  AMANAH GOPENG  Meriah
Tujuh Janji HAR^PAN bukti Agenda Islam
Kelantan bebas rasuah sama macam Najib dan Samy Vellu
Idris Ahmad terus dibuai mimpi dan mengigau di siang hari

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "ISMA : Kemenangan PH nanti umpama “keluar lisan singa, masuk lisan buaya"

Post a Comment