Berita Semasa

Ini ia Kepala Kudeta!

Komplot Kudeta Selangor itu gotong royong telah lama dirancang tetapi ramai kalangan kita yang terlepas pandang dan tidak berapa peduli mengenainya walaupun Hj Hadi sendiri pernah membuat kenyataan mengenainya pada 5 Mei lalu :
Perubahan kerajaan negeri Selangor mungkin boleh berlaku, kata Presiden PAS Abdul Hadi Awang kepada Utusan malaysia, menambah sekiranya ia benar-benar berlaku, ia bukanlah sesuatu yang mengejutkan.
"Biasalah, kemungkinan (boleh) berlaku," Kata Hadi apabila mengulas khabar angin yang wakil rakyat di Selangor dari PKR, PAS dan Umno sedang cuba mengadakan rampasan kuasa untuk menyingkirkan Menteri Besar Selangor Azmin Ali.
Bagaimanapun, dia mengatakan yang wakil rakyat dari PAS di Selangor akan mematuhi isyarat daripada kepimpinan sentra ihwal apa sahaja perkara melibatkan kerajaan negeri.  sumber
Akhbar STRAITS TIMES pernah melaporkan mengenai kerjasama Pas dengan Umno rampas Selangor dengan secara terang menyatakan perkara-perkara berikut: 
1. Bahawa Dato’ Seri Hadi Awang, Presiden PAS berhubung dengan Dato’ Seri Najib Tun Razak, Perdana Menteri “hampir setiap hari semenjak beberapa bulan” mengenai rancangan kerjasama PAS-Umno untuk merampas negeri Selangor. 
2. Bahawa Tan Sri Khalid Ibrahim, mantan Menteri Besar Selangor disebut-sebut sebagai calon Menteri Besar yang ingin diangkat melalui kerjasama ini dan telah dilihat mengunjungi pejabat Dato’ Seri Najib beberapa kali.
3. Dato’ Seri Najib kerap bercakap dengan Dato’ Seri Hadi melalui telefon termasuk semasa Dato’ Seri Hadi sedang berehat selepas menjalani rawatan pembedahan dalam bulan Mei lalu.
Maka penafian Pas dan KeADILAN ihwal adanya penglibatan kalangan adun mereka hanyalah sekadar penafian yang tidak dapat menunjukkan keyakinan kepada orang ramai!

Cuba kita amati kenyataan Iskandar Abdul Samad yang berkata : 
"Jika ADUN PAS berbuat demikian, ia akan mengurangkan mereka menjadi sebahagian daripada nakal di Selangor."  sumber
 DUN Selangor mempunyai 56 kerusi. Adalah jelas, jika lapan Adun KeADILAN bergabung bersama 12 Adun Umno dan 13 Adun PAS serta bekas Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim sudah tentulah membentuk barisan 34 Adun bagi membentuk sebuah kerajaan di Selangor. Tentu ramai yang geli hati dan ketawa bila Iskandar kata Pas sekadar jadi pembangkang!

Begitu pula Rafizi Ramli tanpa sedar, dia tidak begitu yakin dengan penafiannya sendiri dengan menyebut 'Saya rasa'.Bagaimana dia mahu menyakinkan orang lain ? 
“Saya rasa, dongeng itu sengaja direka untuk mengurangkan rasa malu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak (atas pengumuman Muhammad yang menyertai Umno),” katanya kepada Sinar Harian, semalam.
Benar sebagaimana kata Rafizi PM Najib berasa malu - Najib hanya malu kerana lapan Adun KeADILAN itu tidak hadir bersama Muhammad sebagaimana yang dirancang!

Adalah tidak masuk akal, jikalau PM Najib memanggil seluruh pemimpin utama Umno di seluruh negara hadir di sidang media hanya mengumumkan kemasukan semula Tan Sri Muhammad Muhammad Taib ke dalam Umno.

Tentulah ada agenda yang lebih besar .... iaitulah pengumuman Kudeta Selangor!

Sepatutnya Muhammad membawa bersamanya lapan andal dewan ajakan negeri (Adun) dan mengakibatkan pentadbiran Mohamed Azmin Ali tumbang.

Namun di ketika akhir, lapan Adun KeADILAN itu tidak hadir mengakibatkan rancangan menjatuhkan Kerajaan Selangor itu gagal berkecai. 

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Ini ia Kepala Kudeta!"

Post a Comment