Berita Semasa

Ijtima' Antara Bangsa Perpaduan Ummah : Kelantan membangun dengan Rock Islam?


  Kelantan akan menganjurkan Ijtima' Antarabangsa pada 20 Julai untuk selama 3 hari dengan pelbagai aktivitas menarik akan diisi.

 Apa kata kalau "Membangun Bersama Islam Rock" dijadikan thema Ijtima' Antara Bangsa Perpaduan Ummah Kali ke-4 nanti?

  Ini hanya cadangan sahaja sebagai tanda penghargaan dan penghormatan atas jasa pertolongan Konsert Rock Amal Awie di Kelantan baru-baru ini.

  Lagi pula, perkara sebegini bukanlah benda yang gres bagi Pas kerana kita pernah menyaksikan dikala muktamar Pemuda Pas 31 Mei 2016, di Kelantan dimana pemimpin kanannya tampil dengan pakaian ibarat jagoan Melayu.


 Malah dikala sebaik tiba di lokasi muktamar di Kelantan Trade Centre, Kota Bharu, pemimpin parti Islam itu disambut dengan paluan rebana ubi iaitu muzik tradisional Kelantan.

  Bayangkanlah... betapa segaknya nanti bila Sudin Copong, Nik Abduh dan Mohd Amar berpakaian ibarat rockers dalam gambar diatas ini pada majlis tersebut! Dan dikala mereka tiba dilokasi majlis itu nanti, mereka disambut dengan muzik Rock Kapak! Huh! Hebat demo loni!

 Diharap pihak penganjur tidak lupa memberi penghormatan sekali lagi dengan menjemput Imam Besar Rock Awie bersama untuk lebih memeriahkan lagi majlis tersebut.

 Apakah ini tanda-tanda keruntuhan PAS Kelantan?

 Tular di media sosial, konsert penyanyi rock Awie berlangsung di Stadium Sultan Muhammad IV manakala gelek dangdut oleh artis tempatan pula di Sekolah Menengah Kebangsaan Berangan di Kampung Padang Tembesu dalam daerah Dewan Undangan Negeri (Dun) Wakaf Bharu.

Tindakan kerajaan negeri Kelantan membenarkan Awie yang merupakan pemilik kelab malam Malai Rock Station Bistro di Ipoh menyanyi juga dianggap bertentangan dengan peringatan Timbalan Presiden Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man menjelang bulan mulia lalu.

 Beliau melarang pembelian makanan di festival bulan mulia daripada "orang yang tidak taat pada perintah Allah" termasuklah penjual yang tidak menutup aurat dan meninggalkan sembahyang. - Malaysia Dateline

 Hadith Rasulullah "apabila berlaku kemungkaran sedangkan umatku berdiam diri, ke atas mereka laknat Allah".

 Gambar dan video berikut tular di media sosial. Apakah ini tanda-tanda keruntuhan PAS Kelantan?Hasba 13531 : bila ini yg berlaku di kelantan. Ia sesuatu yg amat menyedihkn. Usaha dakwah kita bekerjsama gagal 

Zulkiply Harun: Ada yang menyatakan tarian dangdut itu bukan di majlis konsert rock awie, namun ia berlaku di Kg Berangan Kelantan. Namun ia masih di dalam negeri Kelantan dan walaupun di daerah persendirian ia untuk tontonan orang ramai. Tajuk kami di atas yaitu mengenai KELANTAN, bukan sekadar merujuk kepada rock Awie shj.

don fazley : ini semua tawaran DAP.jangan fitnah olamak kami..Mana mungkin Al FAdil Tuan Guru Sudin al copong subahat dgn benda2 lagho camtu.

Kredit kepada sobat blogger - Greenboc!
Baca Juga :
Sebab Najib lanjutkan tempoh Raus jadi Ketua Hakim Negara
Kes saman fitnah Husam bicara Ogos
KPN Khalid, kami rakyat Malaysia sangat mencurigai kamu!
'Tunku, orang ini sudah tiada sekelumit pun malu'

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Ijtima' Antara Bangsa Perpaduan Ummah : Kelantan membangun dengan Rock Islam?"

Post a Comment