Berita Semasa

Hj Hadi Ahli Parlimen paling berpengaruh ponteng!

Presiden kaki ponteng.Anak buah pasu bunga

 Hj Hadi kata kekuatan PAS tidak bergantung kepada ukuran kerusi ibarat parti lain yang boleh mati kalau tidak ada kerusi.

Hj Hadi lupa, kerana hanya mempunyai 13 kerusi sahaja maka Pas gagal dalam cadangannya agar dibuat undian belah bahagi dikala RUU Akta 164 dibahaskan. Pas gagal memenuhi syarat 15 orang penyokong, dan RUU itu diluluskan. Kemudian Pas terpekik terlolong salahkan orang lain kerana tidak bersama menyokongnya?

Bila berlaku perpecahan dan beberapa mahir parlimendan adunnya keluar parti dan menubuhkan parti baru, Pas terpekik terlolong menuduh kerusinya telah dibawa lari!

Konon tak bergantung kepada ukuran kerusi tapi kenapa pentaksub tegar Hj Hadi / walaun terus menerus merengek mengadu kerusi Pas telah dicuri dan dibawa lari??

Hj Hadi terus berfantasi di awang-awangan dengan berkata pengaruh PAS terus berkembang dan makin besar lengan berkuasa jati diri mahir dan pengikutnya makin bertambah dan berkualiti.

Namun hakikatnya, pengaruh Pas semakin merudum. Ini dapat diukur melalui penjualan akhbar rasminya Harakah yang semakin tidak laku dan terpaksa menanggung beban hutang. Memang payah untuk menerima Harakah di kedai-kedai hari ini berbanding dengan masa-masa yang sebelumnya.

Prestasi Presiden Pas 

Sebelum kita memperkatakan mengenai kualiti mahir Pas, maka pertamanya kita perlu lihat kepada prestasi presidennya sendiri. Presiden PAS amat dikenali sebagai seorang yang kerap ponteng parlimen.

Apakah kerap ponteng parlimen lari dari menjalankan peran berbahas dan bersidang merupakan satu ciri contoh orang yang faham ugama?

Saya ingin kongsikan apa yang teman saya GB sudah ulas sebelum ini:
 Seorang yang berjawatan Presiden Parti Islam, seorang yang bertaraf "ulama dunia" tetapi tidak menjalankan amanahnya sebagai wakil rakyat untuk hadir di Parlimen begitu banyak kali.
Haji Hadi telah ponteng sebagai mahir parlimen sewaktu beberapa undang-undang penting dibahas dan diluluskan secara undian belah-bahagi iaitu, Akta Pencegahan Keganasan (POTA), Pindaan Akta Hasutan, Undang-undang GST dan Bajet 2016.
Dan yang paling teruk ialah semasa private bill disenaraikan di dalam agenda Dewan Rakyat kali kedua, YB Marang itu ponteng lagi malah dikala itu dia berada di Jepun! Kelmarin, sewaktu semua mahir parlimen nakal terpaksa berhimpun di Padang Kawad Menara Parlimen bagi membincangkan informasi 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan dakwaan penggunaan wang terbabit untuk kegunaan pilihan raya yang lalu, Haji Hadi ponteng lagi.
Rupa-rupanya dia berada di Kelantan, mengeluarkan kenyataan dari sana akan memecat mahir PAS yang menyertai parti lain. Tidak uzur syarie. Itulah sikap Ahli Parlimen Marang terhadap tanggungjawabnya sebagai spesialis parlimen! Apakah tidak berdosa bila tidak menunaikan amanah atau dalam ertikata lain KHIANAT sebagai spesialis parlimen yang telah dipilih oleh rakyat? Apakah hukumnya memakan gaji buta itu?
Beliau yang sepatutnya dipecat dari PAS kerana mengkhianati parti juga. Bukankah mahir parlimen juga ada mengangkat sumpah dengan WALLAHI, WABILLAHI, WATALAHI semasa ditabalkan menjadi seorang MP untuk berkhidmat dengan amanah dan jujur.   sumber
Prestasi Ahli Parlimen Pas

Bagaimana pula dengan Ahli Parlimen Pas yang lain?

Main conteng-conteng.Comot penuh di muka
Presiden kaki ponteng.Anak buah pasu bunga

Semua kita boleh dapat nilai sejauh mana prestasi sebenar Ahli Parlimen Pas. Ramai yang menganggap mereka umpama pasu bunga yang menghias ruang dalam dewan. Itupun nak mendabik dada mengaku sebagai tonggak terakhir mempertahankan Islam!

Hj Hadi jangan arogan sangat mendakwa PAS tidak boleh dikuburkan dengan jatuh kerajaan atau hilang kerusinya ibarat yang berlaku pada tahun 1978, Pas tinggal dua kerusi watu nisan di Kelantan dan kosong kerusi di Terengganu tetapi berdiri semula…

Hj Hadi patut menyedari hakikatnya bahawa mereka yang telah berusaha membantu membangkitkan Pas selepas kejatuhannya itu kini sudah tidak lagi bersama Pas. Mereka telah keluar dan kini bersama parti AMANAH Negara.

 Menurut Hj Hadi PAS tidak bimbang PAS ditipu oleh Umno atau Umno ditipu oleh PAS, kerana Islam mengajar penganutnya bahawa urusan ikhlas.

Apakah Hj Hadi telah lupa akan pesanan Rasulullah SAW yang bermaksud:
 “Jangan hingga kau dipatuk oleh ular di dalam lubang yang sama dua kali,” (Riwayat Abu Daud)
Apabila ada orang yang sudah menipu kita. Masihkah kita ingin mempercayai orang tersebut? Sudah tentu tidak sama sekali. Sekiranya kita mempercayai orang tersebut sekali lagi pada masa hadapan sudah tentu ianya merupakan kesilapan kita apabila dia menipu kita lagi di lain masa. Ini yang dikatakan dipatuk ular yang sama sebanyak 2 kali di lubang yang sama. 

UMNO sudah kencing Pas berkali-kali hingga hancing tapi Hj Hadi masih mahu hulur kepalanya untuk terus dikencing lagi.

‘Kencing’ ialah istilah orang sekarang bagi menipu!

Oleh itu kepada mereka yang menganggap Parti PAS masih memperjuangkan Islam, janganlah terus berkongsi mimpi dengan parti tersebut kerana hasilnya mereka juga akan menjadi "lebai malang, menang sorak kampung tergadai!"
Baca Juga :
Menang PRU, HARAPAN nilai semula kontrak dengan syarikat asing
SAMI HINDU ISYTIHAR MASUK AMANAH
UNDI PAS = UNDI BN
HAJI HADI AWANG DAN PARTI PAS SEMAKIN SEWEL DAN CELARU!!

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Hj Hadi Ahli Parlimen paling berpengaruh ponteng!"

Post a Comment