Berita Semasa

Hanya yang bangang sahaja yang akan percaya

Najib, raja wang tunai, kata Tun Mahathir

 Menulis dalam blognya, bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir membidas mereka yang menuduhnya telah mengarah Department of Justice Amerika Syarikat membuat laporan palsu terhadap Najib.

 " Hanya yang bangang sahaja yang akan percaya. Berkesan sungguh dedak yang di masuk ke dalam telinga, mata dan lisan oleh Najib, raja wang tunai.

"Jika saya dapat arah sebuah agensi Kerajaan Amerika Syarikat, lama sudah sipolan-sipolan yang dituduh mencuri berbilion dolar Amerika ditangkap dan sudah lama hukuman yang setimpal dikenakan kepada sipolan itu."

Sebagai bekas Perdana Menteri Malaysia, ia tidak ada mempunyai apa-apa pengaruh, jauh sekali berkuasa mengarah mana-mana agensi Kerajaan Amerika Syarikat, bahkan agensi Kerajaan Malaysia pun, katanya.

 Menurtnya, DoJ bertindak ke atas mereka yang terlibat dengan pembersihan wang haram di Negara Amerika, bukan di Malaysia.

 "Undang-undang berkenaan jenayah “money-laundering” di Amerika Syarikat amat ketat, tidak menyerupai di Malaysia."

 Menurutnya lagi, di Malaysia, wang yang begitu banyak, 2.6 billion Ringgit yang masuk ke dalam akaun eksklusif Perdana Menteri tidak melaksanakan apa-apa kesalahan kerana pihak yang disoal mengatakan wang itu yaitu bantuan orang Arab.

 Tun Mahathir mendakwa tuduhan DoJ sempurna dan terang termasuk berlian berwarna merah jambu yang diberi oleh Jho Low kepada Rosmah Mansor, isteri Perdana Menteri.

Mengulas perihal model terkenal Australia, Miranda Kerr dan pelakon Leonardo DiCaprio sudah kembalikan hadiah yang diberi kepada mereka oleh Jho Low, Tun Mahathir bertanya, bila lagi Rosmah dan penerima-penerima rasuah di Malaysia akan kembalikan duit haram yang dicuri dari 1MDB, kepada rakyat Malaysia. 

 Beliau turut mencabar Jho Low dan Riza Aziz pergi ke Amerika Syarikat untuk melawan tuduhan mencuri duit 1MDB bila mereka berani.

 Tetapi mereka bersembunyi di China dan di Malaysia dan sekaligus ia menjadi pengesahan bahawa segala tuduhan DoJ yaitu benar kerana pepatah Melayu berkata, “berani kerana benar, takut kerana salah,” katanya.

 " Mereka muka tebal, tak tahu malu. Bila dituduh mencuri, mereka semua, Najib dan pemimpin-pemimpin UMNO, hanya senyum," bidasnya.  sumber
Baca Juga :
BUTA AL-QURAN-KAH AKU? (Teguran lapang dada untuk Presiden Pas)
Walaun memang buta dan tuli
Ancaman Saman, Scam BTC Panda dan Siasatan Polis
Pembahagian kerusi Pas - PKR di Selangor nodai perjuangan PH?

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Hanya yang bangang sahaja yang akan percaya"

Post a Comment