Berita Semasa

HAJI HADI AWANG DAN PARTI PAS SEMAKIN SEWEL DAN CELARU!!


Haji Hadi awang selaku presiden Pas berkata kononnya kerusi-kerusi pilihanraya tidak penting bagi mereka tetapi apa yang mustahak ialah pendekatan dakwah kepada ummah.

Kalau kalah pilihanraya pun tidak penting bagi Pas!! Keutamaan harus ditumpukan pada pendekatan dakwah!!

Sekiranya kerusi-kerusi pilihanraya tidak penting bagi Pas; jadi apa perlunya Pas bertanding pada pilihanraya umum yang akan datang?!

Kenapa sebelum ini Pas yang beria-ia berebut kerusi dengan parti Amanah serta tidak mahu Amanah bertanding di kerusi-kerusi Pas sebagai syarat untuk berhubungan dalam Pakatan Harapan?!

Presiden serta parti Pas semakin hari telah menjadi semakin sewel serta gelong!! Pemimpin-pemimpin Pas cakap tak serupa bikin!! Hari ini cakap lain dan esok berubah pulak!!

Ulama apa macam ini?! Cakap mereka pun penuh dengan budi kancil dan putar-belit!!

Kalau Pas berkata kemenangan tidak penting dalam pru14 maka lebih baik mereka jangan bertanding!!

Jangan membazir wang parti Pas bertanding untuk kalah dalam pilihanraya!!

Lebih baik haji hadi awang guna duit-duit itu untuk pendekatan dan amalan dakwah semata-mata saja!!

Pas perintah negeri Kelantan dah berpuluhan tahun tetapi kadar jenayah di negeri 'Serambi Makkah' itu masih tinggi!! Berkesan kah pendekatan dakwah Pas selama ini di negeri yang mereka sudah tadbir puluhan tahun itu?!

Negeri kelantan yakni sebuah negeri yang mundur, kurang bersih serta kadar jenayahnya masih agak tinggi!!

Hutan belantara ibarat di tempat Lojing habis gondol!! Amalan rasuah juga masih berleluasa di negeri kelantan!! Penagihan dadah serta penyakit AIDS juga tinggi kadarnya di negeri ini!!

Jadi, apa pola teladan yang terbaik yang boleh kita contohi dari pendekatan pendakwahan Pas?!


Pada realitinya, yang berangasan besar yakni haji awang itu sendiri!! Haji hadi awang yang bercita-cita besar untuk tawan terengganu, johor, kedah, perak serta mempertahankan kelantan di bawah Pas!!

Macamana presiden Pas yang sewel ini kata untuk menang kerusi-kerusi pilihanraya tidak penting tetapi dalam masa yang sama nak tawan lima negeri di semenanjung malaysia?!

Pas kini sokong perompak!! Pas sokong rasuah!! Pas sokong pelabagai kemungkaran serta salahlaku umno dan BN!! Sebab itu Pas boleh bersekongkol dengan kerajaan kleptokrasi yang sedang dipimpin oleh perdana menteri paling korup cukup umur ini!!

Hukum-hakam agama sanggup diketepikan demi kepentingan material!!

Islam suruh lawan rasuah dan Pakatan Harapan sedang memeranginya bermatian tetapi Pas boleh bersekongkol dengan rejim najib tun razak!!

Sikap sewel dan gelong Pas ini dapat dilihat oleh keseluruhan rakyat di tanahair kita termasuk masyarakat dari kaum bukan islam!!

Pemimpin-pemimpin Pas sudah menjadi semakin materialistik!! Mereka tidak lagi berpegang pada aqidah agama islam yang tulen berteraskan al-quran serta as-sunnah.

Kini, presiden dan parti Pas semakin keliru dan celaru!! Seandainya mereka dalam keadaan keliru serta celaru; macamana mereka nak berdakwah secara hakikat mengikut syariat agama islam yang tulen?!

Jangan percaya Pas lagi!! Mereka kaki penipu dan putar alam!! Pemimpin-pemimpin Pas sudah sewel dan meletakkan agenda kepentingan politik di atas kepentingan agama pada hari ini!!

Memberi undi pada Pas sama ibarat menyokong umno, BN dan najib tun razak!!

Ikhlas dari;
KHAIRUDDIN ABU HASSAN
Koordinator
Deklarasi Rakyat

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "HAJI HADI AWANG DAN PARTI PAS SEMAKIN SEWEL DAN CELARU!!"

Post a Comment