Berita Semasa

Fastaqim2.0 gagal menampilkan kekuatan Pas


Apakah parti itu berpengaruh jikalau mengangkut budak-budak yang sedang mencar ilmu di pondok-pondok pengajian dan sentra tahfiz untuk bersama dalam perhimpunan parti tersebut?

Gambar diatas mengambarkan bas yang memuatkan pelajar Tahfiz al-Abrar terdampar di tepi jalan akhir rosak dalam perjalanan pulang ke Kuantan dari menghadiri  Fastaqim 2.0.

Bukankah sebelum ini, parti suci itu pernah mendakwa mempunyai hebat lebih 1 juta? Tiap-tiap-bulan dilaporakan beribu-ribu kemasukan hebat baru... mana mereka ini semua? Kenapa budak-budak mencar ilmu yang dibawa?

Pas juga dilihat gagal menampilkan pasukan blok nakal ketiga gotong royong Ikatan di sepanjang agenda Fastaqim 2.0 berlangsung.


Kegagalan Presiden Ikatan, Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir hadir bersama  Fastaqim 2.0 turut menjadikan tanda tanya orang ramai samada blok ketiga Gagasan Sejahtera PAS itu masih wujud atau sudah berkubur begitu saja?

Pada 16 Mac 2016 Pas dan Parti Ikatan mengumumkan pembentukan Gagasan Sejahtera bagi menghadapi PRU 14.

Pas kelihatan terdesak sangat nak tunjuk kekuatan hingga sanggup mengeksploitasi bawah umur yang masih mencar ilmu dan sepatutnya mereka menumpukan kepada pelajaran mereka.

 MalaysiaDateline mendedahkan bahawa sejumlah besar gambar bawah umur di bawah 12 tahun telah dimuatkan dalam agenda yang diuar-uarkan Ketua Penerangan Pas Terengganu, Ustaz Mohd Nor Hamzah bagi menyampaikan parti itu berpengaruh dan bermaruah.

 Turut dimuat naik dalam laman media umum itu gambar kanak-kanak yang menyertai Pertandingan Pakaian Beragam Si Cilik, kanak-kanak perempuan di atas motosikal yang berpakaian serba hijau bersama lain plakad ‘saya hadir’

Tujuan utama pehimpunan Fastaqim 2.0 di Pantai Tok Jembal, Kuala Nerus pada 29 dan 30 September yaitu untuk menunjukkan parti itu berpengaruh dan sudah bersiap sedia bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Apakah kelompok kanak-kanak dan remaja yang belum layak mengundi dikatakan sudah bersiap sedia untuk mengundi pada PRU 14 ini nanti? Kah! kah! Kah!

Ketua Penerangan Pas, Nasruddin Hassan yang mensasarkan kehadiran 200,000 orang sebelum ini berkata perhimpunan dengan pelbagai aktiviti termasuk untuk kelompok kanak-kanak dan cukup umur yaitu memastikan wujudnya “gelombang hijau” pada pilihan raya kali ini.

Nak bagi tahu Pas, walaupun DAP tidak pernah pun mengadakan sebarang perhimpunan , tapi bisa meraih kemenangan yang cemerlang hingga Pulau Pinang pun mereka dapat rampas dari Gerakan.

Oleh itu Pas janganlah nak perasan sangat dengan berlagak sombong mengaku berpengaruh dengan kehadiran yang kononnya 200 riby itu.

Pas bahwasanya hanya tinggal siku dan lutut tapi bongkak dan sombong mengaku kononnya kuat!
Baca Juga :
Wartawan perit hadir Fastaqim 2.0
Tantawi Kantoi, pengecap berbelit-belit nak tutup malu!
DS Husam : Pas Parti Pening Lalat
Pesta Judi Fastaqim bukan fitnah!

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Fastaqim2.0 gagal menampilkan kekuatan Pas"

Post a Comment