Berita Semasa

DS Najib dan DS Rosmah siap-siaplah pakai pampers ....


  DS Najib dan DS Rosmah harus bersedia memakai pampers dua tiga lapis mulai sekarang sebagai persediaan kecemasan.

Sebabnya, YB Rafizi Ramli akan mengusulkan soalan-soalan balas kepada mereka berdua dalam masa terdekat setelah dia menjawap beberapa soalan yang telah dikemukakan oleh pembantu DS Rosmah, Datuk Seri Rizal Mansor kepadanya.

Rafizi menuntut pembantu DS Rosmah, Rizal supaya menasihati DS Najib dan DS Rosmah untuk turut berlaku telus sepertinya dalam menjawab setiap soalan mengenai hal ehwal kewangan INVOKE yang ditanyakan oleh Rizal.

Rizal telah mengemukakan 5 Soalan mengenai Sumber Kewangan INVOKE:
1. Butiran lengkap mengenai sumbangan orang ramai sebanyak RM857,000. Siapa yang menderma? Waktu bila? Di mana?
2. Butiran kutipan langganan perkhidmatan sukarelawan sebanyak RM1.063 juta. Siapakah sukarelawan ini, berapa ramai yang melanggan perkhidmatan ini?
3. Bukti bahawa dia telah melaburkan duit ASB dan Tabung Haji miliknya edalam Invoke sebagai modal. Tidak pernah ditunjukkan sebarang bukti pengeluaran dan kemasukan wang.
4. Sewa pejabat Invoke berbelas buah di seluruh negara. Benarkah? Bukankah pejabat-pejabat Invoke banyak beroperasi di pejabat cabang PKR?
5. Bayaran gaji 80 orang kakitangan sepenuh masa Invoke (purata gaji mereka ialah RM1100 sebulan). Apakah bukti mereka ini mendapatkan gaji dari Invoke menyerupai pendaftaran/pemotongan EPF dan Socso? Tidak pernah pun ditunjukkan oleh Rafizi sebagaimana selama ini dia sering mengaku dia seorang yang telus.
Rafizi menyifatkan 5 soalan tesebut merupakan serangan politik dengan tujuan menyampaikan dia mencuri wang melalui satu pertubuhan sukarelawan pilihanraya iaitu INVOKE yang dia tubuhkan.

Walau bagaimana pun, Rafizi telah menjawap kesemua soalan tersebut dengan bukti beserta beberapa dokumen yang mengambarkan tidak ada penyelewengan atau pecah amanah telah dilakukannya.

Syabas kita ucapkan kepada Rafizi diatas sikap telusnya itu. Bagaimana pula jawapan DS Najib dan DS Rosmah nanti? Sama-sama kita lihat ketelusan dan keikhlasan mereka menjawap soala-soalan dari Rafizi kelak.                  

Tuan-tuan semula boleh baca jawapan Rafizi di blognya beserta dengan dokumen yang disertakannya di sini.

Sebelum ini Rafizi mahu DS Najib dan DS Rosmah menjawab sendiri perkara-perkara mengenai lawatan mereka ke Amerika Syarikat. Antaranya ialah:

i. Benarkah satu kondominium mewah telah disewa di Trump Tower bagi tujuan pertemuan peribadi di antara keluarga DS Najib dan DS Rosmah dengan Presiden Trump?
ii. Berapa kos sewaan keseluruhannya dan siapa yang menanggung kos itu?
iii. Siapa lagi jago keluarga DS Najib dan DS Rosmah yang ikut menyertai pertemuan peribadi dengan Presiden Trump ?
iv. Siapa yang menanggung keseluruhan kos bagi jago keluarga lain DS Najib dan DS Rosmah? dan
v. Kenapa Roslan Sohari menyertai delegasi ini sehingga sebuah limosin ditempah khusus untuk beliau?
Menurut Rafizi individu berjulukan Roslan Sohari ini telah memasukan RM2 juta wang tunai ke akaun DS Rosmah dan masih belum mendapat sebarang penjelasan memuaskan dari DS Najib dan DS Rosmah. Ini membolehkan rakyat membuka kembali kes tersebut.  sumber
Sama-samalah kita tunggu soalan-soalan Cepu Emas Rafizi kepada DS Najib dan DS Rosmah dalam masa terdekat. Tengok siapa yang terkencing dan tercirit dalam seluar nanti. 
Baca Juga :
KR1M tutup alasannya yaitu kerajaan habis wang, kata Amanah
Waris tahfiz terbakar kecewa cara  pengurusan petaka tersebut
Amerika layan Najib macam "pariah"
KECUAIAN MELAMPAU :  PENGETUA TAHFIZ INI WAJAR DI DAKWA

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "DS Najib dan DS Rosmah siap-siaplah pakai pampers ...."

Post a Comment