Berita Semasa

Cobaan atau Kemurkaan Allah?


Khabarnya, saat Sudin Copong gres saja nak mengata kat Husam.. tiba-tiba petir berdentum lalu suasana Himpunan Fastaqim menjadi gelap gelita dan kelam kabut. Sudin Copong baca doa selalu!

Begitulah yang berlaku pada Himpunan Fastaqim proposal Pas malam tadi yang beritanya menjadi tular di fesbuk.

Telah banyak kali mala petaka ribut melanda majlis proposal Pas. Tidakkah ini merupakan suatu petunjuk kemurkaan Yang Mahakuasa kepada mereka? Kemungkinan Yang Mahakuasa murka dan menunjukan sesuatu untuk menyedarkan ketelanjuran dan kesilapan mereka selama ini.

Dalam kejadian pertama sebelum ini yaitu pada 29 April 2017, semasa Muktamar PAS Pusat sedang belangsung di Kompleks PAS Kedah.Ribut kencang telah melanda yang menimbulkan kemusnahan khemah utama dan beberapa khemah lain di daerah kejadian.

 Selain terpaksa menanggung kerugian yang besar akhir kerosakan tersebut, beberapa orang turut mengalami kecederaan.

 Kejadian itu dikaitkan dengan doa laknat oleh Ketua Dewan Ulama Pas Kedah, Mohd Rejab Md Akhir, sehari sebelum pembukaan muktamar, dimulakan dengan doa 'Jahanan Pan'. 

 Kejadian yang kedua berlaku pada 21 Julai 2017, sewaktu Ijtimak Persidangan ulamak sedunia yang berlansung di Stadium Sultan Muhamad di Kota Bharu, Kelantan. Angin kiencang melanda dan menerbangkan khemah. 

 Kejadian ini dikaitkan pula dengan tuduhan Hj Najmi Zakaria, Ketua Penerangan PAS Tanah Merah pada 14 Julai lalu bahawa PAN murtad !

 Dalam ucapannya di perkarangan Madrasah Pak Man Serbuk, Kampung Dalam Pondok Tanah Merah Kelantan, Hj Najmi berkata orang PAN (AMANAH) murtad dan patut dibunuh.

Jamuan raya Pas Tambun dilanda ribut
 Pada petang Sabtu, 8 ogos, 2015, sewaktu PAS Tambun mengadakan majlis Jamuan Raya di Padang permainan Halaman Meru Permai Ipoh, majlis jadi lintang pukang alasannya dilanda ribut kencang sejurus selepas PJ Razman habis berucap.

Namun mereka tetap beranggapan bahawa mala petaka ini semua bukan membuktikan Yang Mahakuasa tidak redha kepada mereka!

Mereka tetap menyakini bahawa ini hanyalah cobaan Yang Mahakuasa untuk mempertingkatkan lagi keimanan mereka.

Kepada kawan-kawan yang masih lagi mahu bersama parti lama itu, eloklah muhasabah diri. Fikirkanlah samada malapetaka yang berulang kali berlaku itu cobaan atau kemurkaan Allah.

Jangan jadi menyerupai Pendekar Wak Mustarjo yang asyik menipu diri sendiri dengan menganggap segala petaka yang berlaku itu hanyalah semata-mata  cobaan… cobaan… cobaan…
Baca Juga :
PANDANGAN EZAM TERHADAP PEMENJARAAN YB TIAN CHUA Tian dan makna keadilan.
Kalau tak membohong bukan Pas namanya...
Fastaqim : Ini satu lagi  bukti pembohongan
KEPUTUSAN MAHKAMAH RAYUAN KES NFC DAN BAYARAN RM306,999.18

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Cobaan atau Kemurkaan Allah?"

Post a Comment