Berita Semasa

Beranikah Apandi Ali bersumpah dengan nama Tuhan bahawa beliau tidak berbohong?


 Peguam Negara Tan Sri Apandi Ali sendiri tentu menyedari bahawa dia ialah berbohong apabila berkata tiada apa yang disembunyikan berhubung siasatan ke atas dakwaan membabitkan 1MDB.

 Malah katanya lagi, dia tidak takut kepada sesiapa tetapi hanya takutkan Allah!

 Beranikah Apandi Ali bersumpah dengan nama Tuhan bahawa dia tidak berbohong dan sembunyikan yang benar berhubung siasatan yang membabitkan 1MBD?

Siapa yang tidak OK sebenarnya?
 Kita semua tahu bahawa Gani Patail dipecat atas alasan kesihatan secara tiba-tiba sahaja walaupun dia tinggal sebulan sahaja lagi untuk bersara.

 Gani Patail kemudiannya tampil dan menafikan alasan tersebut dan menegaskan bahawa kesihatannya masih  ok dan ia masih bisa untuk meneruskan kariernya sebagai peguam setelah dipecat.

Deraf pendakwaan ke atas Najib
 Perkara yang sesungguhnya ialah, Gani Patail telah bersedia untuk mendakwa Perdana Menteri dan ia telahpun mendrafkan pendakwaan terhadapa PM atas tuduhan rasuah dan pecah amanah tetapi apabila perkara ini diketahui PM, PM telah mengarahkan KSN untuk melucutkan jawatan Tan Sri Gani Patail sebagai Peguam Negara.

 Apandi Ali umpama 'Cina Buta' oke jadi Pak Sanggup telah mendapatkan anjuran Najib jadi Peguam Negara menggantikan Gani Patail.

  Maka sudah tentulah sebagai seorang Pak Sanggup, Apandi Ali akan jadi tukang ampu kepada Najib yang sangat setia tidak berbelah bagi kerana rasa terhutang budinya dilantik ke jawatan Peguam Negara.

  Semua orang tahu dan nampak terang yang Apandi Ali ni sesungguhnya takut sangat kepada Najib kerana dia tahu bahawa dia juga akan mendapatkan padah yang serupa bila berkata perkara yang sebenarnya.

  Sehinggakan orang bukan Islam menyerupai Lim Kit Siang berasa ta'ajub dengan keberanian Apandi Ali berbohong lalu ia berkata, “Jika benar Apandi takutkan Allah, ia tidak sepatutnya menjadi peguam negara untuk kleptokrasi sedunia,”

  Apandi Ali patut berasa aib bila Lim Kit Siang yang bukan Islam itu bisa menggunakan  ayat -ayat al-Quran untuk memberi pesan yang tersirat dan ingatan kepada Apandi Ali.

 Lim Kit Siang telah memetik dua ayat al-Quran daripada surah al-Baqarah daripada ayat ke-42 dan ke-60, yang berbunyi:
 “Dan janganlah kau campur-adukkan yang benar itu dengan yang salah, dan kau sembunyikan yang benar itu pula padahal kau semua mengetahuinya.” (al-Quran 2:42)

 “... dan janganlah kau merebakkan bencana kerosakan di muka bumi.” (al-Quran 2:60)

 Apandi telah membersihkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berhubung dana RM2.6 bilion yang dimasukkan ke akaun bank peribadinya dan skandal SRC International.

Apandi juga menolak pertuduhan Jabatan Keadilan (DOJ) Amerika Syarikat bahawa dana 1MDB diselewengkan.  sumber
Baca Juga :
Banteras Rasuah : Pulau Pinang Dahului Negeri Lain
Bukit sama didaki, lurah sama dituruni; begitulah usaha DS Nizar mendamping rakyat
PAS TUDUH PAN MURTAD?  LAPORAN KEPADA PENGUATKUASA AGAMA, JABATAN HAL EHWAL AGAMA ISLAM KELANTAN
Khemah  Ijtimak Persidangan Ulamak Sedunia dilanda ribut 

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Beranikah Apandi Ali bersumpah dengan nama Tuhan bahawa beliau tidak berbohong?"

Post a Comment