Berita Semasa

Benarkah Pas terlibat dalam skim 'SEMUA TERIMA WANG DARI BN, ITULAH POLITIK’


 Datuk Husam Musa sendiri telah mencabar Pas agar menyamannya berkaitan tuduhannya bahawa Pas terima RM90 juta dari Najib.

 “Saya mempertahankan apa yang saya ucapkan pada ceramah di Pasir Puteh, Kelantan pada 6 Februari lalu,” kata Husam.

 Husam mendakwa parti lamanya itu mendapatkan wang RM90 juta daripada Umno. Beliau juga mendakwa wang itu disalurkan melalui Affin Bank.

 Tindakan mahkamah mungkin satu cara untuk menunjukan kebenaran dakwaan tersebut kata bekas naib presiden PAS itu. Baca di sini

  Cabaran Husam tersebut ialah reaksi dia apabila Tuan Ibrahim Tuan Man mengancam mahu mengheret Husam ke mahkamah atas dakwaannya itu.


 Tapi ternyata Pas tidak berani mengheret Husam ke mahkamah apabila Husam memberi amaran bahawa kebenaran dakwaannya itu akan terbukti benar jikalau tindakan mahkamah diambil keatasnya.

  Tersentak dengan ugutan Husam tersebut dan khuatir hal kelaku lebai-lebai Pas makan dedak akan terburai di Mahkamah, Pas tidak jadi meneruskan ancamannya untuk saman Husam.

 Dengan tidak meneruskan ancamannya untuk mengheret Husam ke mahkamah, Pas dilihat seakan-akan telah membenarkan dakwaan Husam bahawa Pas telah mendapatkan wang RM90 juta daripada Umno.

 Adalah amat jijik dan memalukan bahawa sebuah organisasi parti politik ibarat Pas yang kononnya memperjuangkan Islam tapi terlibat sama dengan pengagihan wang dari Umno sebagaimana rakan-rakan parti dalam Barisan Nasional.


 Bendahari MIC, Vell Paari  tanpa segan silu telah mengaku mendapatkan dedak dari Najib.

 Beliau dengan bangganya berkata tidak salah MIC mendapatkan wang daripada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, yang juga pengerusi BN.

“Semua parti komponen mendapatkan wang daripada BN, itulah politik,” katanya dikala mengulas dakwaan Sarawak Report bahawa MIC mendapatkan kira-kira RM19 juta antara 2012 dan 2014.

 Ternyata Najib menggunakan 'Cash is King' untuk meluaskan pengaruh dan kedudukannya dalam politik.

Adalah amat malang sekali jikalau politik matang sejahtera pas juga terlibat dalam skim 'SEMUA TERIMA WANG DARI BN, ITULAH POLITIK’

 Dimanakah maruah lebai-lebai Pas yang hanya bisa menafikan dakwaan Husam itu hanya dengan kata-kata saja?


 Tidakkah para walaun merasa sangsi atau terdetik sekelumit kecurigaan terhadap sikap pemimpin-pemimpin mereka yang semakin mesra Umno?

 Tidak terfikirkah para walaun kenapa pemimpin mereka hanya bisa mengecam dan menuduh Husam memfitnah Pas tetapi tidak berani membawanya ke mahkamah untuk membersihkan imej dan maruah Pas dari tuduhan makan dedak dari Umno?

  Sebaliknya, Pas beriya benar mahu menyaman SR walaupun kos guamannya yang begitu tinggi sampai Pas terkial-kial mengutip dana dari kalangan ahli-ahli nya yang memang kurang berkemampuan berbanding pemimpin-pemimpin Pas yang hidup  serba mewah.Tunggu dan lihat apa yang akan berlaku seterusnya nanti.
Baca Juga :
Pakatan Harapan masih belum serik dengan kerosakan yang Pas lakukan?
Dubuk pakai jubah dan serban pun ambil dengan niat baik
Matthias cabar Nasrudin : Siapa undang campur tangan asing?
CAMPURTANGAN LUAR?

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Benarkah Pas terlibat dalam skim 'SEMUA TERIMA WANG DARI BN, ITULAH POLITIK’"

Post a Comment